5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Saldırgan pitbull yakalandı

ESKİŞEHİR'DE 3 KİŞİYE SALDIRAN PITBULL YAKALANDI

Eskişehir'de, 2'i çocuk 3 kişiyi hastanelik eden 'Pitbull' cinsi köpek yakalandı.

Çamlıca Mahallesi'nde 5 gün önce parkta oyun oynayan 2 çocuk ile çocuklardan birinin babasını ısırarak yaralayan Pitbull cinsi köpek, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü köpek toplama ekibi ve polislerin iş birliğiyle yakalandı. Söz konusu köpek, Doğal Yaşam Merkezi'nde müşahede altına alındı.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, 'Pitbull' cinsi köpeği gözlem altında almak için ayrı bir bölmede tuttuklarını ve yapılan ilk kontrollerde hayvanda herhangi bir hastalığa rastlamadıklarını söyledi. Köpeğin 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'nca 10 gün daha müşahede altında tutulacağını kaydeden Selek, Pitbull, Dogo Argentino ve benzer ırkların melezleri olan tehlikeli hayvanların ağızlıksız, tasmasız, aşısız ve belgesiz dolaştırılmasının suç olduğunu ifade etti.

Selek, vatandaşların tehlikeli hayvan sınıfına giren köpekler için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün '3358898' numaralı telefonunu, benzer ve diğer şikayetler içinse Tepebaşı Belediyesi'nin '4444426' nolu 'Mavi Masa' birimini arayabileceklerini sözlerine ekledi.

Köpeğin sahibinin bulunması çalışmaları ise sürüyor.

ESKİŞEHİR'DE 3 KİŞİYE SALDIRAN PITBULL YAKALANDI
ESKİŞEHİR'DE 3 KİŞİYE SALDIRAN PITBULL YAKALANDI
ESKİŞEHİR'DE 3 KİŞİYE SALDIRAN PITBULL YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 12:16:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 13:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?