6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sanatçı Eren'den çocuklara sertifika

Tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Hasibe Eren, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği drama eğitimi sonunda dönem sonu gösterisi gerçekleştiren çocuklara sertifika verdi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın çocukların zihinsel, kişisel ve sosyal gelişimlerine drama yoluyla katkı sağlamak için düzenlediği drama eğitiminin ilk çalışma dönemi, Tepebaşı Sahnesi’nde yapılan dönem sonu gösterisiyle sona erdi. Dönem sonu gösterisini, Avrupa Yakası dizisinde “Makbule” karakteri ile tanınan tiyatro sanatçısı Hasibe Eren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde yaklaşık bir aydır drama eğitim alan 7-17 yaş grubundaki çocuklar, sahnede gösterdikleri performans ile izleyenleri büyüledi. Gösteri sonunda çocuklara sertifikalarını veren Hasibe Eren, “Aranızda bir televizyon yıldızı olarak değil, çocuklara ve çocuk eğitimine gönül vermiş biri olarak bulunuyorum. Beş hafta gibi kısa bir çalışma dönemi sonunda bu kadar başarılı bir gösteri ile karşılaşacağımı ummuyordum. Bütün çocukları tebrik ediyor ve kucaklıyorum” dedi.

Gösteri sonrası çocuklarla fotoğraf çektirip sohbet eden Eren, drama çalışmalarının çocukların öncelikle iyi birer insan, kendisine ve çevresine karşı duyarlı olması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda benzer çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalara katılan çocukların ille de oyuncu olmaları gerekmiyor. Sanatsal beğenilerinin gelişmesi ve sanata değer veren yetişkinlere dönüşmeleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Gösteri sonrası çocukları tebrik eden ve bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise annelere seslenerek, şunları söyledi:

“Şehir Tiyatroları’na emanet ettiğiniz bu çocuklarınızı dokuz ay karnınızda taşıdınız, bu güne kadar onlara gözünüz gibi baktınız, yetiştirdiniz. Öyle pırıl pırıl çocuklar yetiştirmişsiniz ki, bu şehri güzelleştiren aslında bu çocuklar ve sizlersiniz. Annelere ve babalara, Eskişehir adına bu yavruları yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza çok değerli öğretmenleri büyük emek veriyorlar, onları bilgi ile donatıyorlar. Ama, yalnız okulda alınan bilgiler yetmiyor. Onların yeteneklerini ve kabiliyetlerini ortaya çıkaracak eğitimleri de vermemiz lazım. O görev de, biz belediyelere düşüyor. Belediyelerin görevi sadece yol, sokak, kanalizasyon yapmak değildir. Bu şehrin ve yarının sahibi bu çocuklarımıza ileride iyi birer meslek sahibi olabilmeleri, iyi eğitim alabilmeleri ve kültürel değerlerle bütünleşmiş yetişkinler olabilmeleri yönünde eğitimleri vermemiz çok önemli. Yarın meslek sahibi olduklarında bu şehirde kalıp, buraya hizmet etmeleri için bu günden elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmalıyız.”

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?