6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sanatçı Slim'in sürücü tepkisi!

ABD'li blues sanatçısı Watermelon Slim, ilk kez geldiği Türkiye'de araç sürücülerini sevmediğini belirtirken, ülkesinde başkanlığa seçilen Barack Obama'nın finansal krizin yanı sıra Afrika karasularındaki korsanlık olaylarına çözüm getireceğine inandığını söyledi.

Blues Festivali kapsamında geldiği Eskişehir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Slim, 1954 yılında annesinin yanında çalışan bayan sayesinde blues ile tanıştığını, 1955 yılında kilisede şarkı söylemeye başladığını anlattı. Hayatı boyunca müzik aletleri çalıp şarkı söylediğini ifade eden Watermelon Slim, herkesin kendisine ABD Başkanı seçilen Barack Obama'yı sorduğunu vurguladı.

Slim, "Obama, henüz başkan değil. Bush yönetimi, yönetimi devretme konusunda biraz yavaş davranıyor. Bush yönetimi, finansal krize bir çare bulma konusunda son derece zayıf. Obama'nın yönetimi devraldığında hızlı hareket edeceğine, finansal krize çözüm bulacağına inanıyorum. Afrika karasularında korsanlık olaylarına hızlı müdahale konusunda da çözüm getireceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Slim, Obama'nın başkanlığa seçilmesini ABD için ırklarla alakalı eşitlik konusunda ileriye dönük büyük bir adım olarak değerlendirerek, Obama'nın ülkesini içinde bulunduğu savaşlardan kurtarabileceğini de düşündüğünü dile getirdi.

Blues müziğinin siyahlara özgü olmadığını vurgulayan Watermelon Slim, Türkiye'ye ilk kez geldiğini açıklayarak, "Son 3 yılda 19 ülke ziyaret ettim. Türkiye'ye ilk ziyaretim. Türkiye'ye gelmeden önce ülkenin içinde bulunduğu coğrafyadan dolayı gergindim. Buraya geldikten sonra Türkiye'nin her şeyini çok sevdim. Yiyecekleri, insanları her şey harika. Tek sevmediğim, trafikteki şoförler. ABD'de profesyonel şoförlük yaptım, eğitim aldım. ABD'de yolda geçiş hakkı yayalara aittir. Ama Türkiye'de bunun tam
tersi. Geçiş hakkı sürücülere ait. Ne yazık ki bu durumdan hoşlanmadım " diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?