6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sansürsüz basının 100. yıldönümü

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, kamu ihale yasasında değişiklik yapılmasından sağ duyulu milletvekilleri sayesinde vazgeçileceğine inandıklarını söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Vilayet Alanı'nda toplanan bir grup gazeteci, Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi bu yılki Basın Bayramı'na yerel gazetelerin ve gazetecilerin yine sıkıntılı girdiğini belirterek, "Hükümet, bir süre önce kamu ihale yasasında yapmak istediği değişiklikle, özellikle yerel basına yine büyük bir darbe vurmanın eşiğine gelmiştir. Yüzlerce yerel gazetenin kapanmasına, binlerce gazetecinin de işsiz kalmasına yol açabilecek bu girişimin, geçen yıl olduğu gibi yine sağ duyulu milletvekilleri sayesinde yasalaşmayacağına inanmak istiyoruz. Tekelci bir yaygın basının varlığını sürdürdüğü günümüzde, yerel basın demokrasinin olmazsa olmazlarının en önünde gelmektedir. Hükümetin yerel basını kösteklemesi yerine artık yerel basını desteklemesi ve yaşamasını sağlaması için gerekli düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 13:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?