5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Şantaj çetesi çökertildi

ESKİŞEHİR'DE ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Eskişehir'de, listesini çıkardıkları işadamlarını tuzağa düşürerek kadınlarla görüntülerini çekip seslerini kaydettikleri, daha sonra, "Biz MİT'iz, JİTEM'iz, aşiretiz, mafyayız" diyerek tehdit ederek binlerce lira para aldıkları iddia edilen ve aralarında astsubaylıktan atılan ve polis koleji mezunu bir öğretmenin de bulunduğu bir çete çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir işadamının şikayeti üzerine, örgütlü olarak işadamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para tahsilatı yaptıkları öne sürülen kişileri takibe aldı. Kendilerinin isteğini yerine getirmeyen bir işadamına gözdağı vermek için Eskişehir'e geldikleri iddia edilen 6 kişi, şehir girişinde polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerle bağlantılı oldukları öne sürülen 14 kişi de gözaltına alındı. Şüphelilerin

evlerinde ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda 3 tabanca, 19 fişek, bir kelepçe, bir polis arması, askeri kıyafet ve sahte jandarma kimlikleri, değişik şahıslara ait ifade fotokopileri, kişilerin açık kimlik ve aile bilgilerini içeren belge, çek fotokopileri ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin bağlantılı oldukları kamu görevlilerinden şantaj yapmak için işadamlarına ve ailelerine ait nüfus kayıt örneği, araç ve suç kaydı bilgisi temin ederek kullandıkları, araçlarına mizansen gereği çarptıktan ve kavga ortamı oluşturarak olayın çözümü ve halledilmesi için para istedikleri, şiddet, tehdit uyguladıkları iddia edildi. Ayrıca, işadamlarının internet üzerinden bağlantı kurdukları kadınlarla temas kurdurarak ses ve görüntü kaydı yapıp bunları da kullanarak para talep ettikleri öne

sürülen şüphelilerin, Eskişehir'in yanı sıra birçok ilde bu şekilde para sızdırdıkları ve hedeflerine aldıkları işadamlarının listesinin üzerlerinden çıktığı öğrenildi. Bu arada çetenin, Eskişehirli tanınmış bir işadamından yaklaşık 400 bin lira aldığı ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve aralarında jandarma astsubaylıktan atılma ve polis koleji mezunu bir öğretmenin de bulunduğu E.U., T.T., S.G., E.U., H.A. ile Z.S., "silahlı örgüt kurma, sahtecilik, şantaj" gibi suçlardan adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheliler ise ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Örgüt üyelerinin jandarma, polis ve diğer bağlantılarıyla ilgili araştırmanın ise çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:36:02
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?