4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Sarar'dan Bilecik'e kervansaray

SARAR'DAN BİLECİK'E KERVANSARAY

Sarar Grubu, dünya markalarını Bilecik'te yaptırdığı kervansaray mimarisine sahip alışveriş merkezinde bir araya getirecek. Alışveriş merkezinin haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.

Sarar Grubu, konfeksiyon ve ev tekstilindeki başarısını, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde açacağı alışveriş merkezi ile perakende sektörüne taşımaya hazırlanıyor. Bozüyük çevre yolu üzerinde 150 dekarlık sahaya Selçuklu ve Osmanlı kervansaray mimarisi tarzında çelik konstrüksiyon ağırlıklı olarak inşa edilen alışveriş merkezinde, 30 bin metrekare kiralanabilir alan bulunacak. İHA'ya açıklamalarda bulunan Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Sarar Cemalettin Sarar, 30 milyon dolarlık yatırımla 120 dükkan ve 5 bin

metrekarelik büyük mağazası bulunan kervansarayın 2010 yılı Haziran ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Ocak ayından itibaren Bozüyük'teki outlet tarzı çalışacak alışveriş merkezini pazarlamak için profesyonel bir firma ile el sıkışacaklarını anlatan Sarar, "Düz bir alanda, simetrik olarak inşa edilen farklı bir alışveriş merkezi ortaya çıkartıyoruz. İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Isparta, Antalya güzergahının kavşak noktasındaki Bozüyük'te böyle bir kervansaray tarzı alışveriş merkezinin bulunması, özellikle seyahat eden müşterilerin ilgisini çekecek. Eskişehir, Kütahya ve Bozüyük halkına da

önemli bir alışveriş imkanı sunacak olan bu merkezde dünya markaları olacak. Binanın çelik konstrüksiyonlu farklı bir mimari yapıda olması dikkat çekiyor. Merkezde 5 bin metrekarelik bir market, 120 mağaza, akaryakıt istasyonları, yol yardım hizmetleri, sağlık merkezi bulunacak. 2010 yılının Haziran ayında hizmete açmayı planladığımız bu merkezin pazarlamasını da profesyonel bir ekip yapacak. Ocak ayından itibaren kiralama konusunda çalışacağımız firmayı belirleyeceğiz" diye konuştu.

Büyük şehirlerdeki alışveriş merkezlerinde onlarca mağazası bulunan Sarar'ın perakende sektörüne girmesi, AVM yöneticilerini de sevindiriyor. Çünkü masada şimdiye kadar karşıya karşıya oturan AVM yöneticileri, Cemalettin Sarar'ın kendi taraflarındaki sıkıntıları görmesiyle AVM yönetmekteki zorluklar hususunda kendilerine hak vereceğine inanıyor.

SARAR'DAN BİLECİK'E KERVANSARAY
SARAR'DAN BİLECİK'E KERVANSARAY
SARAR'DAN BİLECİK'E KERVANSARAY
SARAR'DAN BİLECİK'E KERVANSARAY
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:22:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 20:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?