5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Şarhöyük'e açık hava müzesi

ŞARHÖYÜK'E AÇIK HAVA MÜZESİ HEDEFİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Taciser Sivas, Şarhöyük'te kazı çalışmalarıyla kentin ilk yerleşim yerini açık hava müzesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İki yıl önce İngilizce ve Türkçe olarak yayın hayatına başlayan Aktüel Arkeoloji Dergisi'nin mart sayısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) adına yürütülen Eskişehir Şarhöyük kazısı çalışmaları ve Frigya Bölgesi'ndeki Frig kaya anıtlarının yer aldığını belirten Sivas, Şarhöyük'ün 450 metre çapı ve 17 metre yüksekliğiyle ülkede bu büyüklükteki az kazı merkezinden biri olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Taciser Sivas, buluntulara göre bölgede kesintisiz 5 bin yıl boyunca iskan sağlandığını saptadıklarını açıklayarak, "Kazı çalışmalarının en önemli hedeflerinden biri, Anadolu Üniversitesi'nin iki yerleşkesi arasında yer alan ve Eskişehir'in kent kimliğine kavuştuğu ilk yerleşme yeri olan bu alanı yapılan çalışmalar neticesinde bir açık hava müzesi haline getirip, ortaya çıkartılan eserleri Eskişehirlilere ve Eskişehir'i ziyaret eden tüm konuklara sunmaktır" dedi.

ŞARHÖYÜK'E AÇIK HAVA MÜZESİ HEDEFİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:00:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 15:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?