6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şebeke suyu hatları yenileniyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde başlattığı eskimiş sağlıksız şebeke suyu hatlarını yenileme çalışmaları hızla tamamlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tamamındaki altyapı eksiklerini gidermek amacıyla Avrupa Yatırım Bankası'ndan kredisini sağlayarak başlattığı Büyük Altyapı Projesi, tamamlanma aşamasına geldi. Kenar mahalleler başta olmak üzere kentin tamamındaki yağmur suyu ve kanalizasyon eksiklerini büyük ölçüde tamamlayan ekipler, şebeke suyu hattı yenileme ve parsel bağlantısı çalışmalarında da hızla sona yaklaşıyor.

Proje kapsamında Fevzi Çakmak, 71 Evler, Emek, Çankaya, Yenikent, Üniversite Evleri, Orhangazi, Uluönder, Sazova, Çamlıca, Vişnelik, Gündoğdu, Şirintepe, Zincirlikuyu, Kurtuluş, Huzur ve Büyükdere başta olmak üzere şehrin birçok bölge ve mahallede eski şebeke suyu hatları yenilendi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, projeyle yıllardır yenilenmediğinden çürüyüp kaçaklara sebep olan ve daha da önemlisi halk sağlığına zararlı hatlar yerine Avrupa standartlarına uygun polietilen borulardan oluşan yeni hatlar döşediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?