3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Sedyede sınava geldi

Eskişehir’de hamaktan düşüp omuriliğinde kırık oluşan genç bir kız, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) sağlığını tehlikeye atıp sedye üzerinde girdi. Ambulansla getirildiği sınav binasında hemşire gözetiminde 3 saat boyunca soruları cevaplandıran üniversite adayı, sınavın başarılı geçtiğini söyledi.

17 yaşındaki Şura Kazan, ÖSS’ye sıkı şekilde hazırlandıktan sonra dün ailesiyle birlikte stres atmak için hamağa bindi. Bu sırada hamaktan düşen Kazan’ın omurilik dizkinde kırık oluştu. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Şura Kazan, tedavi altına alındı.

Ancak, bugün Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi’nde (İÇEM) sınava girecek olan genç kız için, Organ Nakli Vakfı (ONVAK) Hastanesi’nden ambulans tahsis edildi. Ambulansla sınav binasına getirilen Şura Kazan, sedyeyle sınav salonuna alındı. Omuriliğindeki kırık yüzünden kımıldamaması gereken Kazan, hemşire gözetiminde 3 saatlik zor bir sınav geçirdi. Sınav bittikten sonra ailesi tarafından sedye üzerinde tebrik edilen genç kız, imtihanın iyi geçtiğini söyledi. Şura Kazan, daha sonra tekrar ambulansla hastaneye götürüldü.

Bu arada merkezde sınava giren engelli öğrencilerin ebeveynleri, dışarıda heyecanlı anlar yaşadı. İşitme engelli çocukların velileri, çocuklarının yardımcısız sınıfta sınava alınmasının kendilerini çok mağdur ettiğini belirterek, "Çocuklarımız için ek süre ya da ek puan beklentimiz var. Diğer çocuklarla engelli çocuklarımızın sınavda eşit durumda olması bizleri zor durumda bırakıyor" diye yetkililerden yardım talep etti.

Öte yandan, Öğrenci Seçme Sınavı boyunca gürültü yasağına uymayanlar da vardı. Tüm uyarılara rağmen sınav saatinde Atatürk Caddesi üzerindeki köprü inşaatında kompresörlü asfalt kırma makinesiyle çalışan işçiler dikkati çekti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 14:55:55
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 16:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?