6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehir Operası sezonu açtı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Operası, 2008-2009 sezonunu İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği “Yusuf ile Züleyha” operası ile açtı.

Opera ve bale temsillerinin en iyi örneklerini Eskişehirliler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Operası, yeni sezona "merhaba" dedi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleştirilen temsiller, "Yusuf ile Züleyha" operası ile başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen operaya, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası şef Ercan Yenal yönetiminde eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda iki akşam sahnelenen operanın ilk gösterimini izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in Türkiye’de operaya sahip 6. kent olduğunu belirterek, "Türk operasından seçkin bir örneği hep birlikte izledik. Halkımızın kültür sanat faaliyetlerine ilgisi olağanüstü. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin’de yaşayanlar, sadece o kentlerin opera ve bale temsillerini izleyebilirken, Eskişehirliler 5 kentin faaliyetlerini de izleme şansı buluyorlar. Kültür Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne teşekkür borçluyuz. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü de mezunlar veriyor. Umarım bir gün Eskişehir, Anadolu Üniversitesi mezunlarından kurulu kendi operasına da sahip olacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?