6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehir plancılarından tam not

Eskişehir’e gelen Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden bir grup öğretim üyesi ve öğrenci, hayata geçirdiği projelerini beğendikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e plaket verdi.

Eskişehir’de yaşanan büyük değişimi yerinde görmek isteyen Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri, hocalarıyla birlikte bitirme projesi çalışmalarını da Eskişehir’de yapma kararı aldı.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feral Eke başkanlığında Eskişehir’e gelen öğrenci ve öğretim üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nce yaşama geçirilen projeleri yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen konuklar Başkan Yılmaz Büyükerşen ile kent ve imar çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Eke, Eskişehir’de gerçekleştirilen ve kentlinin dışarıda vakit geçirmesine yönelik olan açık alan uygulamalarını çok beğendiklerini söyledi. Feral Eke ve beraberindeki akademisyenler, “Büyük park, Estram, Porsuk projeleri bizlere çağdaş batı kentlerinden birinde olduğumuzu düşündürdü. Eskişehir, insan odaklı projeleri ile dikkati çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerine, kültür sanat projeleri de eklenince, Eskişehir başka kentler tarafından da örnek alınması gereken bir kent haline gelmiş. Hayata geçirilen projelerin kent halkı tarafından da benimsenmiş olduğunu gördük. Başkan Büyükerşen ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

Heyet, ziyaret sonunda Başkan Büyükerşen’e günün anısına plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?