4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Şehir şebekesine Scada kontrolü

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, kentin kullanma suyu altyapısını bilgisayar sistemi ile kontrol altında tutacak.

Scada sistemi kapsamında, ESKİ Genel Müdürlüğü Temiz Su Arıtma Tesislerindeki ana vanalar, elektrik panoları ve pompalar bilgisayar kontrollü sisteme uygun şekilde değiştiriliyor. Yenileme çalışmaları kapsamında kent genelinde bir süre su kesintisi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, kentin kullanma suyu altyapısında yürüttüğü çok büyük ölçekli çalışmalarda sona yaklaşıyor. Kent genelindeki eskimiş sağlıksız temiz su borularının tamamının yeni ve sağlıklı borularla değiştirilmesinin ardından şimdi de kullanma suyu şebekesini bilgisayar ortamında kontrol altında tutacak olan Scada sistemi inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, sistem sayesinde şehir şebeke suyunu kentin her bölgesinde bilgisayar üzerinden kontrol altına alacaklarını belirterek, "Sistem kapsamında kent genelinde 36 ayrı noktada vana ve kontrol odaları oluşturduk. Kent genelindeki vana ve kontrol odaları için, ESKİ Temiz Su Arıtma Tesislerimizin içinde bilgisayar sistemleri ile donatılacak kontrol merkezi kuruyoruz. Bu işlemler nedeniyle kent genelinde mecburi olarak bir süre su kesintisine gitmek zorunda kaldık" dedi.

Yıldırım, yeni sistemin temmuz ayı içinde hizmete girmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?