6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehir Tiyatrolarından çocuklara kurs

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, çocuklara yönelik drama kursu açtı.

"Şehir Yetiştirir" sloganıyla Kültür Sarayı, Turgut Özakman ve Tepebaşı sahnelerinde başlatılan kurslarda, 7-17 yaş grubundan toplam 120 çocuk katıldı.

Birer aylık periyotlar halinde bütün bir sezon sürecek olan çalışmaların ilkinin 9 Kasım'da sona ereceğini belirten Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mete Ayhan, drama çalışmalarının ücretsiz olduğunu, kullanılan araç gereçlerin temini ve çocukların çalışma yerlerine ulaşımlarının belediye tarafından karşılandığını kaydetti.

Ayhan, "Hedefimiz, sadece geleceğin tiyatro ve sanat takipçisi çocuklarını yönlendirmek değil, çocuklarımızın zihinsel, kişisel ve sosyal gelişimlerine drama yolu ile katkıda bulunmaktır. Bu çalışma dönemi, çocuklarımızın kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir süreç olacaktır. Çalışma dönemi biten her grup, küçük bir sahne performansı ile seyirci karşısına çıkarak, kocaman dünyalarını büyüklerine gösterme şansını bulacaklardır. Tiyatromuzun, kentin sanat ve kültür hayatına katkıları sadece kentimizi değil, bizleri de besliyor. Bunu çok önemsiyor, küçük, büyük ayırt etmeden bütün halkımızla sanatın ve kültürün farklı her alanında buluşmaya özen gösteriyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken, her türlü yardımı bizlerden esirgemeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in desteğini arkamızda hissetmek, bizi güçlendiriyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?