6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehit ailelerinden gazete tepkisi!

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı İmdat Özkan, şehitlere yardım adı altında kapı kapı dolaşıp "Şehitlerimiz" adlı gazete satan kişinin, şehitlik ve gazilik ile ilişkisinin olmadığını söyledi.

Özkan yaptığı açıklamada, Eskişehir'de son 2 hafta içinde 'Şehitlerimiz' adlı bir gazetenin bir şahıs tarafından kapı kapı dolaştırılarak satıldığını öğrendiklerini belirterek, "Duyarlı vatandaşlarımız, siyasi parti, oda, sendika, dernek temsilcilerimiz, şehitlerimize yardım adı altında halkımızın bu konudaki hassasiyeti de suistimal edilerek gazete satılmakta ve abonelik yapılmakta olduğunu derneğimize bildirdi. Bu gazetenin ve satışını yapanların, şehitlik ve gazilikle ilişkilerinin olmadığını,
derneğimiz ve üyelerimize herhangi bir yardımının olmadığını, tamamen kendilerine ve elemanlarına maddi kaynak sağladıklarını düşünüyoruz" dedi.

Şehit ailelerinin böyle bir yardım ve desteğe ihtiyaçları olmadığını kaydeden İmdat Özkan, "Şehit aileleri ve gaziler, devleti ve milleti tarafından onurlu bir şekilde korunmaya alındı. Şehitlik ve gazilik unvanına sahip yüce insanlarında kanunla kurulan, ilimizde de şubeleri olan bizim derneğimiz ve Muharip Gaziler Derneği tarafından temsil edildikleri yasa ve yönetmeliklerle belirlendi. Derneğimiz gerek maddi ve manevi desteği, halkımızdan ve yerel yönetimlerimizden başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızdan ve mahalli basınımızdan almaktadır" diye konuştu.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İmdat Özkan, bu tür gazete, dergi ve benzeri satış işlemlerinde vatandaşların ücret öderken Maliye Bakanlığı amblemli makbuz almalarını isteyerek, "Bu tür gazetelerin duygu sömürüsünden öteye gitmeyeceği düşüncesinde olduğumuzu, şehitlik konusunda tüm haberlerin yaygın ve mahalli gazetelerimizce yasalar çerçevesinde yapıldığını kamuoyuna saygıyla sunarız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 14:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?