6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehit babasından Gül'e özür

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin Aktütün sınır karakolunda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın babası Durmuş Ali Önal, oğlunun cenaze töreninde yapılan kötü tezahürat ve protestolardan dolayı Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den özür diledi.

Gül'e bir mektup yazarak Valilik aracılığıyla gönderen baba Önal, kabul edilmeleri halinde makamlarına giderek kendilerinden özür dilemek istediklerini belirtti. Kötü tezahüratların kendisi ve yakınlarıyla bir bağlantısının olmadığını ifade eden acılı baba, "Bunu yapanları ve bizi utandıranları ayıplıyor ve kınıyorum" dedi.

Mektubunda, Cumhurbaşkanının şehit oğlunun cenazesine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Önal, "Oğlumu son yolculuğuna uğurlamaya Eskişehir'e gelmeniz, acımızı biraz olsun hafifletmiştir. Zatınıza ailem ve şahsım adına minnetlerimi sunuyorum" ifadesine yer verdi.

Cenaze töreninde yaşanan çirkin tezahüratların kendilerini de çok rahatsız ettiğini, bunu yapanları esefle kınadıklarını vurgulayan baba Önal, mektubunu şu sözlerle sürdürdü:

"Cenaze töreni sırasında şahsına yapılan çirkin tezahürat ve protestolarla ne şahsımın ne de yakınlarımın bir ilgisi yoktur. Tam tersine bu çirkin olaylar bizleri olduğu gibi yakınlarımı ve Eskişehirlileri de üzmüştür. Böyle bir günde, hiç kimseye yapılmaması gereken utanç verici tezahüratı özellikle devletimizin başı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olarak şahsınıza yapılmış olması ve günlük siyasete alet edilmesi, üzüntümüzü ve utancımızı daha da artırmıştır. Bunu yapanları kınıyor ve ayıplıyorum. Kabul etmeniz halinde şahsınızı makamında ziyaret ederek yaşanan olaylardan dolayı özür dileyip, üzüntülerimizi ailecek iletmek istiyoruz."

Vali Kadir Çalışıcı tarafından kabul edilen mektup, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 19:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
üzgün IP: 62.167.84.xxx Tarih : 9.10.2008 12:34:33

sayin sehit babasi amcacim: senin kimseden özür dileme gerek yok, acili gününde biriler densizlik etmis ve seni ve aileni üzmüs, senin ne sucun olsunki özür diliyorsun? allah sizlere sabir versin, asil sizden özür dilenmesi gerekir!!!