8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Şehit evinde ağıtlar göklere yükseldi

Hakkari'de düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Soner Özübek'in cenazesi, memleketi Eskişehir'e getirildi.

Şehidin cenazesini, evinin önünde toplanan yüzlerce kişi alkış ve sloganlarla karşıladı.


Hakkari'de şehit edilen 12 asker arasında yer alan Astsubay Çavuş Soner Özübek'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Eskişehir'e getirildi. 1. Hava Üssü'ne inen uçaktan askeri ambulansa alınan şehidin cenazesini, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Asker Hastanesi'ne götürüldüğü esnada ailesinin yaşadığı Şeker Mahallesi Kırım Caddesi Çağdaş Sitesi önünde toplanan yüzlerce kişi karşıladı. Alkış tutup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan vatandaşlar, gözyaşlarına boğuldu.

Ağabeyi de Hakkari'de asker olan Soner Özübek'e haklarını helal eden ve şehitten de helallik dileyen vatandaşlar, edilen duaya toplu halde katıldı. Şehidin cenazesini taşıyan ambulans ve beraberindeki polis otoları ve askeri araçlar, duanın ardından hastaneye hareket etti. Bu arada, şehidin ailesinin oturduğu sitenin girişine komşuları tarafından fotoğrafı ve "Şehitler ölmez. Şehidim seni asla unutmayacağız. Vatan sağolsun" yazılı pankart asıldı.


Öte yandan onlarca motosiklet tutkunu, şehidin baba ocağının bulunduğu cadde üzerinde Türk bayraklarıyla tur attı. Toplu hareket eden motosiklet sürücüleri vatandaşlardan yoğun alkış aldı.


1 yıllık astsubay ve bekar olduğu öğrenilen Özübek'in cenazesi, yarın Reşadiye Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek. Cenaze törenine, Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan'ın da katılacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 02:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?