5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Şehit kızı herkesi ağlattı

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLEN ŞEHİT KIZI MİNİK NURSENA HERKESİ AĞLATTI

Eskişehir'de 7 şehit ailesi için düzenlenen Devlet Övünç Madalyası dağıtım töreninde, 7 yaşındaki şehit kızı Nursena Tetik herkesi ağlattı. Minik Nursena'nın annesi Kader Tetik ise, "Vatansızlara inat vatan sağ olsun. Bir ömür boyu gözyaşı dökerim ama bu şerefi ve gururu hiçbir şeye değişmem" dedi.

Eskişehir Valiliği'nce Yunus Emre Kültür Merkezi'nde organize edilen Devlet Övünç Madalyası tevcih töreninde konuşan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, dün Babalar Günü'nde Hakkari ve Elazığ'da şehit olan 12 vatan evladından 7'sinin yüreklere gömüldüğünü belirterek, "5 şehidimizi de bugün son yolculuklarına uğurlayacağız. 'Sınır namustur' anlayışıyla yetiştirdiğimiz ve vatanın en uç noktasına 2500 rakımlı Gediktepe'ye gönderdiğimiz Mehmetçiklerimiz, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden bölücü terör

örgütüne karşı kahramanca, fedakarca ve yiğitçe çarpışarak isimlerini bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek bir şekilde yazdırdılar" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İmdat Özkan ile Garnizon Komutanlığı adına konuşan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Erdoğan Benli de teröre tepki gösterdi. Ardından Porsuk İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Kılıçarslan'ın okuduğu "Bayrak" adlı şiir, törene katılanları duygulandırdı.

Daha sonra Vali Kılıçlar, çeşitli tarihlerde şehit olan Topçu Astsubay Üstçavuş İsmail Tetik, Piyade Astsubay Çavuş Onur Yeşil, Piyade Onbaşı İkram Cirit, Piyade Çavuş Mustafa Kirazoğlu, Piyade Er Murat Tuzsuz, Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek, Muhabere Kıdemli Üstçavuş Emre Bolat'ın ailelerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı verdi. Alkışlarla sahneye çıkan şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Topçu Astsubay Üstçavuş İsmail Tetik'in madalyasını, annesiyle törene katılan kızı ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Nursena Tetik (7) aldı. Kılıçlar'ın Devlet Övünç Madalyası'nı yakasına takıp beratı verdiği minik Nursena, törene katılanları ağlattı. Vali Mehmet Kılıçlar'ın hediye ettiği oyuncak bebekle sevinen Nursena Tetik, tören boyunca yeni oyuncağıyla oynadı. Nursena'nın annesi Kader Tetik ise şehit eşi olduğu için çok onurlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Eşim ve tüm şehitler için övgüler yetersiz.

İyi ki o şehidin eşi olmuşum. Vatansızlara inat, vatan sağ olsun. Bu acı her şeye bedel. Bir ömür boyu gözyaşı dökerim ama bu şerefi, gururu hiçbir şeye değişmem. İnşallah ona kavuşacağım günü bekliyorum" diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı törene Eskişehir milletvekilleri Murat Sönmez, Beytullah Asil, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kazım Kurt, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLEN ŞEHİT KIZI MİNİK NURSENA HERKESİ AĞLATTI
DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLEN ŞEHİT KIZI MİNİK NURSENA HERKESİ AĞLATTI
DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLEN ŞEHİT KIZI MİNİK NURSENA HERKESİ AĞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 12:51:01
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?