6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehit Özübek'e duygu dolu anma

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 12 asker arasında yer alan Eskişehirli Astsubay Çavuş Soner Özübek, şehadetinin 1. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı anma törenine, Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın ailesi de katıldı.

Eskişehir'in Şeker Mahallesi'nde bulunan Şehit Soner Özübek İlköğretim Okulu'nun aile birliği ile öğrenci velileri ve öğretmenlerince düzenlenen anma törenine, Vali Vekili Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Tuğan, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İmdat Özkan, şehidin babası Tuncer, annesi Cemile, ablası Gamze Özübek, diğer yakınları ile 17 gün önce Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın ailesi katıldı.

Şehidin 2 yaşındaki Başar Saygı adlı yeğeninin ilgi odağı olduğu törende, ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrenciler ve abla Gamze Özübek, şehidin fotoğrafları ile dövizler taşıdı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Vekili Ekrem Ballı, şehitlik mertebesine herkesin ulaşamayacağını belirterek, "Bu vatan uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

Şehidin babası Tuncer Özübek ise, "Çekil emri gelmesine rağmen şu anda Ağrı'da olan yaralı askerini bırakmayarak, kendi canını feda eden oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve duygusal anların yaşandığı tören, kabir ziyaretiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 21:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.73.xxx Tarih : 21.10.2008 22:52:10

Ruhun ŞaD OLSUN KAHRAMAN MEHMETÇİK....