6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Şehit yakınlarının duygu dolu anları

Eskişehir'de, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinde şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk tören, anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Topuzelli, bugünün Çanakkale ruhunun doğduğu bir gün olduğunu belirterek, "Bugün, vatanın bütünlüğünü ve yüce Türk ulusunun bağımsızlığı uğruna Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da, karada, denizde ve havada canlarını feda ederek bütün rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi andığımız gündür" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İmdat Özkan ise, 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade ederek, "Şehit ailesi olmanın hüznünü, ama asıl önemlisi böyle bir evladın ailesi olmanın gururunu, tarihi ile destanlaşan bir orduya sahip olmanın onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Emniyet Amiri Özcan Arpacı'nın da bir konuşma yaptığı törende, öğrenciler şiirler okudu. Törenler, daha sonra Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'nde Şehitlik Anıtı'na çelenk konulması ve tören mangasının yaptığı saygı atışıyla devam etti.

Törenden sonra kabristanları tek tek ziyaret eden yetkililer, şehit aileleri ve yakınları mezarların üzerine kırmızı karanfiller bırakıp dua etti.

Duygulu anların yaşandığı törenlere Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Şirin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?