5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Senfoni orkestrası sezonu kapattı

ESKİŞEHİR SENFONİ ORKESTRASI SEZONU KAPATTI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2009-2010 sezonunu kapattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen sezonun son konserine, pan flüt sanatçısı Marian Gheras ve gitar sanatçısı Sinan Kurşun konuk solist olarak katıldı.

Popüler klasik müzik eserleri ile tanınmış müzikallerden seçmelerin seslendirildiği konserin orkestra şefliğini ise, Ender Sakpınar yaptı. Dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan orkestra, konser sonunda ayakta alkışlandı. Konser sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Şefi Ender Sakpınar, “Her sezon biraz daha gelişerek, siz dinleyicilerimizle beraber daha iyiye gidiyoruz. Konserlerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm müzikseverlere teşekkür ediyoruz. Gelecek sezon tekrar beraber olmak dileğiyle” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, sezon boyunca dünyaca ünlü yerli ve yabancı çok sayıda solisti ağırladı. Toplam 52 konser veren orkestrayı, bu sezon 26 binden fazla kişi dinledi. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Mersin Devlet Opera ve Balesi'yle de sahne alan orkestra, her konserinde izleyicilerin beğenisini kazandı. Şehir dışından gelen turist gruplarının da Eskişehirliler kadar ilgi gösterdiği konserler, kentin tanıtımına büyük katkı sağladı.

ESKİŞEHİR SENFONİ ORKESTRASI SEZONU KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 15:12:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 09:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?