4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Senfoni Orkestrası sezonu kapattı

Yıl boyunca dünyaca ünlü sanatçılarla konserler veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2008-2009 sezonunu yaz konseriyle kapattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen sezonun son konserine, kaval sanatçısı Theodosii Spassov konuk solist olarak katıldı. Film ve dans müziklerinin seslendirildiği yaz konserini, şef Ender Sakpınar yönetti.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası konuşma yapan Sakpınar, “Eskişehirlilerin yoğun ilgisi gösterdiği birbirinden keyifli konserlerle dolu bir sezonu daha geride bırakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, geride kalan her sezonda daha da köklenip güçleniyor. Önümüzdeki sezon, yine aynı disiplin içinde çalışmalarımızı sürdürecek ve Eskişehirlileri klasik müziğin en iyi örnekleri ile buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm sanatsever kent halkına, Senfoni Orkestrası adına bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşma sonrası sürpriz yaparak pop müziği parçalarından oluşan bir portporiyi seslendiren orkestra, dinleyicilerden büyük alkış aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 17:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?