3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Senfoni Orkestrası'ndan muhteşem konser

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Bodrum Belediyesi'nin davetlisi olarak gittiği Uluslararası Bodrum Film Festivali'nde büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış konserini veren Senfoni Orkestrası, Ender Sakpınar’ın şefliğinde John Williams’ın Hook, E.T., Jurassic Park, Star Wars, Alan Menken’in Aladdin isimli film müziklerinden oluşan besteleri seslendirdi.

Bodrum Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Bodrum halkı ile birlikte çok sayıda turist izledi. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, yaptığı açılış konuşmasında Senfoni Orkestrasını göndererek festivale yaptığı katkısından dolayı, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, filmleri izlerken müziklerin böylesi ön planda olmadığından söz ederek şunları söyledi: “ İlk kez film müziklerini bir orkestradan dinliyorum. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e böyle bir olanağı bize verdiği için, ayrıca sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Bodrum’dan sonra Muğla Üniversitesi’nde de bir konser verdi. Konser öncesi konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Şener Optik şunları söyledi:

"Bu projenin buraya gelmesinde büyük emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel müzik adına, doğru müzik adına üniversitemize yeni bir kapı daha açıldı. Bugün Muğla Üniversitesi’nde doğru müzik adına bir akşam yaşattılar. Biliyorum ki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından büyük destek gören bir proje. Orada büyük bir insan var. Üniversite güzelliği, belediyenin güzelliği ve hepsinin içinde sanatı hiç unutmamış olması çok güzel. Eğitimin sanatçısız olamayacağına inanan insanlarız. Ne öğrenirsek sanat yoluyla öğreniyoruz. Bu öğretide emeği geçenlere özellikle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 18:25:33
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?