6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Senfoni Orkestrası'ndan sezon finali

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2007-2008 sezonunu Vilayet Meydanı'nda verdiği muhteşem açık hava konseriyle kapattı.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sezonu ilk kez Vilayet Meydanı'nda düzenlenen açık hava konseriyle tamamladı. Konseri binlerce Eskişehirli dinledi. Ender Sakpınar'ın yönettiği konsere Neyzen Ercan Irmak ve Kemança Sanatçısı Azeri Mehri Arifkızı konuk solist olarak katıldı.

Konser öncesi konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şehrin kültür, sanat ve bilim açısından da Anadolu'da lider şehir olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, "Bu akşam, Cumhuriyet'e layık bir etkinliği, çocuklarınız sizlere yılsonu konseri olarak sunuyor. Önümüzdeki yaz mevsiminden itibaren yeni açacağımız parklarda, tıpkı Viyana'da olduğu gibi konserler düzenleyeceğiz. Kim ne derse desin, bu çağdaş uygarlığın bir göstergesidir. Eskişehir güzelleşiyor" dedi.

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve konuk solistler, verdikleri muhteşem konserle alanı dolduran binlerce vatandaşa unutulmaz bir gün yaşattı.

Konser sonunda Şef Ender Sakpınar, Başkan Büyükerşen'i sahneye davet ederek, 10. Yıl Marşı için orkestrayı yönetmesini istedi. Orkestra, konserin son parçasını Başkan Büyükerşen'in yönetiminde tamamladı. Senfoni Orkestrası'nın kapanışı, havai fişek gösterileriyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?