6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Senfoni'den Kurtuluş konseri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle konser verdi.

Senfoni Orkestrası'nın, Kurtuluş Savaşı'na ait belgesel görüntüleri eşliğinde seslendirdiği 'Kurtuluş Suiti'ne tiyatro sanatçısı Sinan Demirer de Kuvayi Milliye Destanı'nı seslendirerek eşlik etti.

Eskişehir'in düşman işgalinden kurutuluş günü yıldönümü münasebetiyle Sanat ve Kültür Sarayı'nda verilen ve Şef Ender Sakpınar'ın yönettiği konsere, dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın konuk solist olarak katıldı. Konserin ilk bölümünde Muammer Sun'un Kurtuluş Suiti'ni seslendiren orkestraya, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Sinan Demirer, Nazım Hikmet Ran'ın Kuvayi Milliye Destanı'nı seslendirerek eşlik etti.

Eş zamanlı olarak Kurtuluş Savaşı'na ait belgesel görüntülerinin sinevizyon aracılığıyla yayınlandığı konser, dinleyiciler arasında duygu yüklü anların yaşanmasına sebep oldu. Konserin ikinci bölümünde ise dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, orkestra eşliğinde minyatürlerini seslendirdi. Aşkın ve Senfoni Orkestrası konser sonunda Başkan Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?