6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Senfoni'den muhteşem açılış

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2008-2009 konser sezonunu farklı ülkelere, dinlere, mesleklere mensup kişilerden oluşan İstanbul Avrupa Korosu eşliğinde verdiği "Carmina Burana" konseriyle açtı.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, yeni sezona muhteşem bir konserle "merhaba" dedi. Orkestra, sezonu İstanbul Avrupa Korosu ve konuk solistler eşliğinde verilen "Carmina Burana" konseri ile açtı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda verilen Şef Ender Sakpınar'ın yönettiği, Birgül Su Ariç ile Güvenç Dağüstün'ün konuk solist olarak katıldığı konsere, Eskişehirliler yoğun ilgi gösterdi. Biletleri günler öncesinde tükenen konseri çok sayıda sanatsever koridorlarda oturarak dinledi.

Konser sonrası konuşma yapan Şef Ender Sakpınar, orkestranın 7. yaşını kutladığını belirterek, "Her geçen gün daha da güzel bir gelişme gösteren orkestramız ile gurur duyuyorum. Bu konserin benim için çok özel bir anlam? var. Farklı ülkelere, farklı dinlere ve mesleklere mensup insanlardan kurulu olan İstanbul Avrupa Korosu ile konser vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Yeni sezonun açılışını sevgi ve dostluk sinyalleri içeren Carl Orff'un 'Carmina Burana' eseri ile açtık" dedi.

Ender Sakpınar, orkestranın bu günlere gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e de teşekkür etti. İstanbul Avrupa Korosu Şefi Gökçen Koray da, Başkan Büyükerşen'e sanata yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Şef Koray, plaket takdimi sırasında Yılmaz Büyükerşen'e, "Sizi çok seviyoruz ve destekliyoruz. Türkiye sizinle. Eskişehir'de ve böylesi harikulade, sanatçı ile iç içe olan dinleyiciler karşısında olmaktan mutluluk duyduk" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 22:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Merve Denlikol IP: 78.165.114.xxx Tarih : 20.10.2008 13:30:05

HArika bir açılıştı.Alkışlamaktan ellerim kızarmıştı ama ne kadar alkışlasakta bu güzellik anlatılamaz yaşanır.Eskişehirli olmaktan gurur duyuyorum ve böyle güzellikleri bizlere sundugu için Sayın Yılmaz Büyükerşen'e sonsuz Teşekkürler ve bütün güzel sanatçılara.