4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Seramik Kümesi Derneği kurulacak

ESKİŞEHİR'DE SERAMİK KÜMESİ DERNEĞİ KURULACAK

Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) düzenlenen toplantıda, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illerini içine alan Seramik Kümesi Derneği'nin kurulması kararlaştırıldı.

Eskişehir, Kütahya, Bilecik Seramik Kümesi Toplantısı'nın başkanlığını, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir yaptı. Toplantıya, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Bursa Vali Yardımcısı Hamdi Usta, Sanayi Bakanlığı Şube Müdürü Tolga Arıcan, BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fazıl Tekin, Dış Ticaret Müsteşarlığı Daire Başkanı Murat Hatipoğlu, Kütahya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Erdal Yıldırım, üniversitelerin yetkilileri, Kalkınma Ajansları'nın başkan ve genel sekreterleri ile seramik üreticisi firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, üç bölgeyi içine alarak kurulan Eskişehir, Kütahya, Bilecik Seramik Kümesi'nin ülkede belirlenen 10 kümeden biri olduğunu belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz toplantı ile bahsi geçen kümeleşme çalışmalarımız tüzel bir kişilik kazanacak ve hızla çalışmalarına başlayacaktır. Ayrıca yaptığımız araştırmalar göstermiştir ki, kümemizin örgütlenme biçimi dernek şeklinde olacaktır. Bu sayede firmalarımızın işbirlikleri artarken birlikte iş yapma kabiliyetlerimizde daha da gelişecektir" dedi.

Sanayi Bakanlığı Şube Müdürü Tolga Arıcan da, proje kapsamında 400 bin dolarlık bir kaynağın kullanılacağını ifade etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Daire Başkanı Murat Hatipoğlu ise, "Bundan sonra firmalarımızın her türlü öneri, eleştiri ve işbirliklerine daha da açık olacağız ve rekabetin ülkemiz lehine gelişmesi konusunda hep birlikte işbirliği içine gireceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonunda Seramik Kümesi Derneği'nin Eskişehir merkezli kurulmasına karar verildi. Kurulacak olan dernek sayesinde bölgede faaliyet gösteren firmaların işbirliklerini daha da artıracağı ve seramik alanında bölgenin sadece ülkenin değil, dünyanın da en önemli üretim merkezlerinden biri haline getirilmesi için çalışılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 17:36:00
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 18:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?