6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

'Sessiz çığlık' Eskişehir'de sahnelendi

Kültür Bakanlığı tarafından 2007 yılının en iyi gençlik projesi ödülüne değer bulunan "Sessiz Çığlık" tiyatro oyunu "14 Mayıs Eczacılık Günü" kutlamaları çerçevesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi'nde sergilendi.

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez sivil toplum kuruluşu olmanın bilinci ile hareket ettiklerini söyleyerek, Eczacılık Günü çerçevesinde öğrencilere yönelik bilgilendirme amaçlı çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan uyşturucunun zararlarını gençlere anlatmanın mesleki bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Yenilmez, "Sosyal sorumluluk anlayışımızla sunduğumuz bu tiyatro oyununun gençlerimize bir ışık olacağını umuyoruz" dedi.

Tülay Doğan'ın yazdığı "Sessiz Çığlık" oyununun organizatörü Ersin Doğan, dört yıldır sergiledikleri oyunun her sergilendiği yerde büyük takdir topladığını belirterek, "Oyunumuz 2007 yılında Kültür Bakanlığı tarafından en iyi gençlik projesi ödülüne değer görüldü. Oyun, çocukları üzerinde baskı kuran bir aile ile çocuklarına sevgi ile yaklaşan başka bir aile arasındaki farkı gözler önüne seriyor" şeklinde konuştu.
Oyunu çok sayıda lise öğrencisi ve öğretmenler izledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?