6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

SGK'da 10 milyon YTL'lik 'enfeksiyon'

Eskişehir polisinin düzenlediği "Enfeksiyon-26" adlı operasyonda, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yolsuzluk yapılarak 18 ayda yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğratıldığı tespit edilirken, adliyeye sevk edilen zanlılar arasında bulunan bir beyin cerrahının evinde 400 bin YTL ele geçirildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre 3 gün önce Eskişehir, Kütahya, Ankara ve Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı başlatılan operasyon çerçevesinde, "çıkar amaçlı suç örgütü kurup hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan tıbbi ürünleri kullanılmış gibi fatura edip ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve rüşvet aldıkları" iddiasıyla 9 doktor, 3 kamu görevlisi, 17 medikal firma sahibi ve çalışanı gözaltına alındı.

Adliyeye 2 polis minibüsüyle getirilen zanlılar arasındaki 9 beyin cerrahından 5'inin Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde, 3'ünün Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, 1'inin Kütahya'da özel bir hastanede görev yaptığı açıklandı.

Zanlıların ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda yaklaşık 500 bin YTL nakit para ve döviz, 61 adet cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod, çok sayıda belge, doküman ve benzeri evraklar ele geçirildi. El konulan paralardan 400 bin
YTL'nin sadece bir doktorun evinden çıktığı öğrenildi.

2 yıldır sürdürülen operasyon neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2005 yılının ikinci yarısından 31 Aralık 2007 tarihine kadar olan 18 aylık dönemde yolsuzluk yapılarak yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğratıldığı belirlendi.

Adliyedeki işlemleri süren zanlılar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, suç işlemek için kurulmuş örgüte üye olmak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işlemek, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, rüşvet almak ve rüşvet vermek, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak, haksız mal edinmek, soruşturmanın seyrine etki etmek, delilleri karatmak, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, 5607 sayılı kanuna muhalefet etmek" ile suçlanıyor.

Öte yandan, zanlılar adliyeye getirilmeden önce Eskişehir Adalet Sarayı'nın karla kaplanan merdivenleri işçiler tarafından temizlendi. Polisler, operasyonda ele geçirilen malzemeleri kutularla; para, döviz ve altınları ise poşetle adliyeye taşıdı. Zanlıların adliyeye sevkini, çevrede toplanan çok sayıda vatandaş meraklı gözlerle seyretti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?