6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sıcak bir yuvaya kavuştular!

Eskişehir'de bir hayvanseverin aşırı soğuk sebebiyle yüzeyi buz tutan Porsuk Çayı'ndaki ördekler için yaptırdığı yuva, iş makinesiyle akarsuya bırakıldı.

60 yaşındaki Ayla Özuğur, kent merkezinden geçerken buz üzerinde görüp acıdığı ördekler için 500 YTL'ye ağaçtan bir yuva yaptırdı. Belediye ekipleri, altına suya batmaması için 2 varil konulan yuvayı Porsuk Çayı'na bırakabilmek için uzun uğraşlar verdi. Ördeklerin yeni evi, içine yiyecekleri de konulduktan sonra iş makinesiyle akarsuya indirildi. Ekiplerin çalışmasını, Porsuk Çayı kenarında toplanan çok sayıda vatandaş meraklı gözlerle izledi.

Ördekleri buzun üzerinde görünce çok üzüldüğünü anlatan Ayla Özuğur, "Sığınacak bir yerleri yoktu. Her canlı soğuk havada sığınacak bir yer arar. Bu düşünceyle onlara bir yuva yaptırdım. 500 YTL'ye mal oldu. Her gün onlara yiyecek getirmeye çalışıyorum. İmkanım el verdiği sürece hayatım boyunca bu ördeklere bakacağım" dedi.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Tutkun ise, platformun ördeklerin kullanması için konulduğunu belirterek, "Bu havalar ördeklerin doğal hayatına uygun. Ancak, sürekli karın ve buzun üzerinde olmaları bizleri üzüyordu. Ayla hanım, ördekleri evlendirdi, evlerine kavuşturdu. İnşallah, evlerine alışır ve kullanırlar" diye konuştu.
Günde ördeklerle ilgili yüze yakın şikayet aldıklarını açıklayan Tutkun, şunları söyledi: "Bunlar, benim memnun olduğum şikayetler. Duyarlı vatandaşlarımız, 'Ördekler aç, ölecek, kurtarın' diye bize bildiriyor. Sadece ördeklerin aç kalmaması lazım. Bir de bazı vatandaşlarımız, ördekler hareketsiz kaldıkları, uyudukları zaman buzu kırmak için pet şişe, taş, tuğla atıyorlar. Bu davranıştan dolayı hayvanların zarar görmesinden endişe duyuyoruz. Artık yuvaları var. Yuvalarına yiyecek atarlarsa bu kışı da atlatırız."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 16:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?