4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Sigara yasağı için 75 denetçi

Eskişehir İl Sağlık Müdür Vekili Koray Arberk, kapalı yerlerde yarın uygulamaya başlanacak sigara yasağı için kentte 75 kişinin denetçi olarak görev yapacağını söyledi.

Arberk, 19 Temmuz’da 4207 sayılı kanunun tüm maddelerinin yürürlüğe girmesiyle her yerin dumansız hava sahasına kavuşacağını belirterek, “19 Temmuz’dan itibaren sabit ya da seyyar çatısı olup da etrafının yüzde 50’sinden fazlası kapalı olan tüm alanlarda tütün tüketimi yasaklandı.

Vatandaşlarımızın kanun uygulamalarında işyeri sahiplerine yardımcı olmalarını ve yasak olan yerlerde tütün ürünü tüketmek için ısrar etmemelerini özellikle belirtmek gerekiyor. Nitekim, yasak olmasına rağmen tütün ürünü tüketen kişiye 69 TL idari para cezası verilirken, işyeri sahiplerine de 560 ila 5 bin 600 TL’ye kadar para cezası verilebiliyor. Eskişehir’de yarından itibaren Sağlık Müdürlüğü, belediye başkanlıkları ve Emniyet Müdürlüğü personellerinden konuyla ilgili eğitim almış 75 kişi sahada denetçi olarak görev alacaktır” dedi.

İl Sağlık Müdür Vekili Koray Arberk, yasaya aykırı davranışları gören vatandaşların “Alo Sabim 184” hattı ile Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Dumansız Hava Sahası” irtibat merkezine başvurabileceklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 14:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?