3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Sinema Günleri'nde ünlüler geçidi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen ’7.Uluslararası Sinema Günleri’ etkinlikleri törenle başladı.

AÜ İletişim Fakültesi tarafından ’Yunus Emre Yerleşkesi Sinema Anadolu’da yapılan törene, ünlü sinema sanatçısı Filiz Akın ile Tuncel Kurtiz, Meltem Cumbul, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, törende yaptığı konuşmada, çağdaş sanatın, yaşatılması ve özgürlüğün gelişebilmesi için mutlaka özgür düşünülecek ortamın sağlanması gerektiğini belirterek, ’’Çünkü böyle bir ortamda gericilik ve bağnazlık yeşeremez. Bu amaçla da üretkenliğin önemli bir parçası olan kültür, spor ve sanatı veriyoruz öğrencilere. Temel felsefemiz dünya insanı yetiştirmektir. Üniversitemizde yılda 800’e yakın etkinlik gerçekleştiriyoruz. ’Sinema Günleri’ de bunların en önemlilerinden biridir’’ dedi. Prof. Dr. Engin Ataç, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Türkan Şoray’dan sonra Filiz Akın’ın da ’onur konuğu’ olarak katılmasıyla bu etkinlik kapsamında kare asını tamamladıklarını ifade ederek, "Tuncel Kurtiz’i de sinema hayatına verdiği emekten ötürü kutluyoruz. Ayrıca burada görmekten de onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Engin Ataç ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferruh Uslu, Filiz Akın ve Tuncel Kurtiz’e onur konuğu ödülü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 13:44:36
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?