6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sır perdesi aralandı

ESKİŞEHİR’de geçen cuma günü evinin mutfağında tabancayla başına ateş ederek yaşamına son veren 17 yaşındaki Ezgi Çakır’ın intiharının arkasındaki sır perdesi aralandı.

Ezgi’ye "Size muska yapılmış, bu okunmuş suyu iç" diyerek verdikleri ilaçlı suyu içiren Fatma Aydemir (62) ile kızları Zeyno Çelik (37) ve Gülşen Aydemir’in (27) evdeki 200 bin YTL değerindeki altınları aldıkları öne sürüldü. Anne ve 2 kızı, İstanbul’da yakalanarak Eskişehir’e getirildi.

İntiharından önce Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde görevli polislere ifade veren Ezgi Çakır, "Babam öldükten sonra evimize başsağlığına gelen Fatma Aydemir ile kızları Zeyno Çelik ve Gülşen Aydemir, bana ’Evinizde kötü şeyler olacak. Size muska yapılmış. Birileri ölebilir’ dediler. Kızı Gülşen’in getirdiği suyu bana veren Fatma Aydemir, ’Bu su okunmuş. İç bunu’ dedi. Suyu içtikten sonra robot gibi oldum. Benden evde sakladığımız altınları getirmemi, bu altınları muska bozulana kadar bir hocada emanet olarak tutacaklarını söylediler. Ben de onlara altınları verdim. Ancak daha sonra annem altınların kaybolduğunun farkına vardı. Bunun üzerine İstanbul’a gidip onlardan altınları geri istediler, ama altınları vermediler" dedi.

Polise ifade verdikten sonra evine giden Ezgi Çakır, bir gün sonra tabancayla intihar etti. Polis aramasında altınlar bulunamadı. Adliyeye sevkedilen Zeyno Çelik savcılıkça bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 09:37:04
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 09:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?