6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sivil Savunma Eğitimi veriliyor

Eskişehir Sivil Savunma Uzmanı Yunus Emre Kırar, eğitimli kişilerin afet anında daha başarılı olduklarını söyledi.

Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Eğitimi kampanyası başlattı. Sağlık Müdürlüğü Davut Savran Eğitim Salonu'nda Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Yunus Emre Kırar tarafından yapılan eğitimlere çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Eğitimlere il, ilçe Devlet hastaneleri, toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan sağlık çalışanları katılıyor. 6 ay sürecek olan eğitimlerde katılımcılar, bire bir bilgilendirilerek teorik ve tatbiki anlamda ortaya çıkma ihtimali yüksek doğal afetlere karşı eğitici bilgilerle donatılıyor.

Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Yunus Emre Kırar, "Günlük hayatımızda dahi her an maruz kalabileceğimiz teknolojik afetlere (yangın ve patlamalara) karşı müdahale yöntemlerine dikkat çekildiği, aynı zamanda doğal ve teknolojik afetlerde hayatta kalma yöntemlerinin anlatıldığı toplantılarımıza bu güne kadar bin personel katıldı. 7126 Sayılı Sivil Savunma Kanunu ve Sağlık Bakanlığı Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi çerçevesinde personellerimize eğitim verilmekte olup, her personelin kurumlarında söndürme ekibine alınarak mutlaka başlangıç yangınlarına karşı itfaiye gelene kadar müdahale ederek söndürme tatbikatlarımızda başarılı oldukları görülmüştür.

Eğitimlerimiz her yıl yapılmakla birlikte bu sene personellerimizin tümünün katılımının sağlanması hedeflenmiştir. Müdürlüğümüze bağlı kurumlarımızda, yatan hastaların can güvenliği düşünülerek profesyonel anlamda kurtarma ve söndürme sistemlerini bilen sağlık personellerimiz, tatbikatlarımızda kendilerine olan güveni kanıtlamışlardır. Yapılan araştırmalarda afetlere karşı eğitimli kişilerin yüzde 90'ı afet anında daha soğukkanlı ve başarılı müdahaleleriyle can ve mal kaybını önleyebildikleri görülmüştür. Günlük yaşamımızda önemsemediğimiz ufak bir tedbirin bizi büyük afetlerden kurtarabildiği bilincinin tüm vatandaşlarımız tarafından benimsenmesinin hayati önemi vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 11:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?