4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Siyasette 'simitçi' modası

"İsrail pilotları Türkiye'de eğitim görüyor, buna derhal son verilmeli" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Eskişehir'de açık havada düzenlediği basın toplantısını, yanına kadar gelip, "Açız, geçinemiyoruz" diyen emekli bir kadın böldü.

Yazıcıoğlu, partisinin Eskişehir Hamamyolu Caddesi'nde bulunan il binası önünde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'i terör devleti olarak nitelendirdi. İsrail'in Filistin'de yaptığı zulme, halka yönelik katliamına dünyanın sessiz kaldığına dikkati çeken BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, "Birkaç kınama dışında İsrail'e doğru dürüst bir yaptırım yoktur. Sadece laf söyleniyor. ABD, Avrupa Birliği ciddi anlamda kınama bile yapmadı. Filistinli kardeşlerimizin evleri başlarına yıkılıyor, ilaç, su, elektrik,
tedavi yok. Arap Birliği, İslam Konferansı, Birleşmiş Milletler, insanlık nerede?" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, İsrail ile diplomatik ilişkilere, ticari münasebetlere, savunma ittifakına derhal son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İsrail ile ittifak yapınca kime karşı yapmış oluyorsunuz? İsrail pilotları Türkiye'de eğitim görüyor. Derhal buna son verilmeli. İsrail'e karşı fiili olarak bir tepki, yaptırım ortaya konulmalı. BM Güvenlik Konseyi, Arap Birliği, İslam Konferansı'nı derhal İsrail'e karşı yaptırıma çağırıyorum. Türkiye'yi de İsrail'e karşı ticari faaliyete, savunma işbirliğine son vermeye,
diplomatik ilişkileri askıya almaya davet ediyorum" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun konuşmasını, partililer sık sık "Kahrolsun İsrail", "Hepimiz biriz, Filistinliyiz", "Başbakan Muhsin" sloganlarıyla kesti.

Bu arada Yazıcıoğlu'nun konuştuğu kürsünün yanına gelen yaşlı bir kadın, "Kömürümüz, odunumuz yok, geçinemiyoruz. Emekliler aç, bizim karnımız aç. Böyle şakşak yapmakla, baş sallamakla olmaz. Kurban olayım. Millet utanıyor, çoğu susuyor. Bu susmakla olmaz" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, "İnşallah o konunun üzerinde duracağım. En önemli mesele işsizlik ve emeklilerimizin durumu" karşılığını verdi. Yaşlı kadın, bunun üzerine teşekkür ettiği Yazıcıoğlu'nun konuşmasını bir süre partililerle birlikte izledi.

Çevredeki esnafın da sıkıntılarını dile getirdiği Muhsin Yazıcıoğlu, basın toplantısı sonunda seyyar satıcıdan bir simit aldı. Partililer, genel başkanlarının aldığı simide karşılık satıcıya 20 TL verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 20:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?