5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Şizofren şoföre saldırdı: 11 yaralı

Olay, Sivrihisar-Ankara karayolunun 8. kilometresinde meydana geldi.

İddiaya göre 48 R 4811 plakalı otobüsteki yolculardan şizofreni hastası R.G. (52), "Beni Afyonkarahisar'da öldürecekler, otobüs bu şehre ulaşmamalı" diyerek şoför Mustafa Ö.'ye saldırdı. Saldırı üzerine kontrolden çıkan otobüs, refüjü aşıp karşı şeride geçtikten sonra tarlaya girerek durabildi.

Kaza sebebiyle başlarını ve çeşitli yerlerini otobüsün camına ve koltuklarına çarpan Ahsen Özaltun, Raziye Konca, Gamze Canoğlu, Suzan Durgun, Kürşat Karacabey, Ahmet Aydınbıyık ve ismi belirlenemeyen 5 kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralı yolcuların bir kısmını ayakta tedavi ederken, diğerleri ambulanslarla Sivrihisar ve Eskişehir'deki hastanelere kaldırıldı.

Yaralı yolculardan 76 yaşındaki Ahsen Özaltun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben Ankara'dan Datça'ya gidiyordum. Olay esnasında uyuyordum. Gözümü açtığımda kendimi iki koltuk arasında buldum. Bana bakmaları için yalvardım. Sonunda beni ambulansa taşıyıp hastaneye getirdiler. Her zaman kendisiyle yolculuk yaptığım şoförün tecrübesi faciayı önledi. Allah'tan otobüs devrilmedi, o zaman kaza daha büyük olurdu. O yolcu şizofreni hastasıymış, 'Beni Afyonkarahisar'da öldürecekler, ben de otobüsteki herkesi öldüreyim, oraya kimse gitmesin' demiş" diye konuştu.

Kazaya sebebiyet verdiği öne sürülen şahsın gözaltına alındığı, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:31:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 18:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?