6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sobadan sızan gaz zehirledi

ESKİŞEHİR'de oturan 83 yaşındaki Ayşe Esenkar, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü, kızı ve torunu hastaneye kaldırıldı.

Olay, Emek Mahallesi Öztürkler Sokak’ta sabah saatlerinde meydana geldi. Ayşe Esenkar ile aynı evde kalan kızı 56 yaşındaki Hamiş Güven ve torunu 23 yaşındaki Özgür Güven evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Alpu İlçesi'nden süt getiren Hamiş Güven'in damadı 35 yaşındaki Nevzat Çukur kapıyı açan olmayınca pencere camına vurarak içeridekileri uyandırmaya çalıştı. Bu sırada Özgür Güven evin kapısını açtıktan sonra yere yığılıp kaldı. Çağrılan 112 ambulansındaki sağlık görevlileri Ayşe Esenkar'ın öldüğünü belirlendi.

Özgür Güven ve annesi Hamiş Güven ise, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan anne ile oğlunun sağlık durmunun ağır olduğu belirtildi.

Ölen Ayşe Esenkar’ın kızı Hamiş Güven’in evinde misafir olarak kaldığı belirlendi. Ayşe Esenkar'ın cesedi otopsi için ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastnesi morguna kaldırıldı.

Alpu İlçesi'nde çiftçilik yapan Nevzat Çukur, kayınvaldesi Hamiş Güven'e sabah süt getirdiğini belirterek, “Dün akşam telefonla görüşmüştüm. Kendilerine süt getirecektim ve evde birlikte kahvaltı yapacaktık. Kapıyı çaldığımda açan olmayınca camı tıklattım. Bu sırada Özgür Güven evin kapısını açtı ve olduğu yere yığılıp kaldı. İyi ki sabah gelmişim. Yoksa anne ve oğlu da ölecekti” dedi.

Olayın meydana geldiği evdeki telefon sürekli çalarken yakınlarının isteği üzerine pencere kenarına getirilen telefonu açan bir kadın yakınlarına olayla ilgili bilgi verdi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?