3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Soğukta ciltlere dikkat!

SOĞUKTA CİLTLERE DİKKAT!

Cilt Hastalıklar Uzmanı Doktor Olcay Korkmazel, soğuk havaların kuru ciltlere zarar verdiğini bu konuda vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Korkmazel, kış aylarında havadaki nem oranının azalmasından dolayı insanların cildinde kuruluk görüldüğünü soğuk havaların kuru ciltlere zarar verdiğini, özelikle Egzaması olanlar da soğuk havalardan olumsuz etkileneceğini söyledi.

Eskişehir'de kış aylarında çok kuru ayaz olduğunu ifade eden Korkmazel şöyle konuştu: "Eskişehir, kuru ayazın, kara iklimin hüküm sürdüğü bir şehir. Özellikle bu yıl yağmur ve kar az yağdı. Havada nem oranı çok düştü. Bu nedenle ciltler çok kuruyor. Bu kurumaya bağlı da bir takım cilt hastalıkları gelişiyor. Özellikle egzama, kuru deri hastalıkları içerisinde başlıcalarıdır. Tabi şehirde termal turizm çok fazla gelişmemiş olmasına rağmen, hamamların çok fazla yaygın olması sıcak sularda banyolarda bunu artıran faktörlerdir. Bu nedenle Eskişehir'de cilt bakımlarına çok önem verilmeli. Özellikle nem bakımları çok yapılmalı, çok sıcak sular ile banyo yapılmamalı, nemlendiriciler çok kullanılmalı. En büyük problem cilt kuruluğu ile ilgili promlemdir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 15:42:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?