3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Soğuktan dondular!

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Eskişehir'de törenlerle kutlandı. Soğuktan rahatsız olan çocuklar ne yapacaklarını şaşırdı.

İlk tören, Vilayet Meydanı'nda düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar daha sonra Atatürk Stadı'nda devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, "Anadolu'da adeta bir şimşek çaktı ve bir haykırış duyuldu. Mustafa Kemal Atatürk, 1919 yılında Samsun'dan Anadolu'yu ayağa kaldırdı. 23 Nisan 1920'de Türk milletinin büyük meclisini kurdu. O gün, hakimiyet kayıtsız ve şartsız Türk milletine verildi. Söz konusu hakimiyet,

kimseye tepeden bakmayan, 72 milyonu kucaklayan bir hakimiyettir. Milli eğitim camiası olarak hiç durmadan, usanmadan bu yolda yürümeye söz veriyoruz" dedi.

Bu arada çocukların soğuk havadan etkilenerek titredikleri görüldü. Kutlamalar, öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından sona erdi. Törene; Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, CHP Eskişehir milletvekili Murat Sönmez, 1. Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü ve birçok veli katıldı.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 13:12:05
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 16:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?