8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Sokak köpekleri için protokol imzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Odunpazarı Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği arasında sokak köpekleri için protokol imzalandı.

Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Altaç, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Tutkun tarafından imzalanan protokol kapsamında, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi tarafından ESOGÜ bölgesindeki köpekler toplanarak aşılanacak ve kısırlaştırılacak. Saldırgan karakterde olmayan köpekler, mikroçip ile kimliklendirilip kulaklarına küpe takılarak alındıkları yere geri bırakılacak.

Hayvanların rutin sağlık kontrolleri ve aşıları, Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacak. Sokak hayvanlarının beslenmesi ve vatandaşların bilgilendirilmesi hususunda ise, Osmangazi Üniversitesi görevlendirildi. Hayvanları Koruma Derneği de, gönüllüleri üniversite tarafından hazırlanacak beslenme ünitelerine yönlendirecek. Yetkililer, sözkonusu anlaşma ile sokak hayvanları ile ilgili meselenin çözüme kavuşturulacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?