3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Sokaktaki utanç!

Eskişehir'de kirada oturan 3 kişilik bir aile, ev sahibi evini müteahhide verince 1 haftadır sokakta yaşıyor. Osmangazi Mahallesi'nde oturan Barış ailesi, ev sahibinin ikametini müteahhide vermesi üzerine evden çıkmak zorunda kaldı.

Evdeki eşyaları boş arsaya ve kaldırıma yığan aile, 1 haftadır sokakta yatıp kalkıyor. Bir vatandaşın evin karşısındaki arsaya getirdiği kamyonun kasasında güneşten korunmaya çalışan aile yardım bekliyor. 2 çocuk annesi Kıymet Barış (35), eşinin bir temizlik şirketinde asgari ücretle çalıştığını belirterek, "Ev sahibim evi müteahhide verince, 45 gün içinde evden çıkmam istendi. Ancak, bütçeme uygun ev bulamadım. Aslında müteahhit bana ev bulmalıydı. Çaresiz olarak sokağa çıktım. Yetkililerden ev istiyorum. Sokakta yaşamak çok zor" diye konuştu.

Yetiştirme Yurdu'nda kalan Musa Barış (15) ile anne ve babasıyla yaşayan kardeşi Rukiye Barış (2), her şeyden habersiz kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keramettin aköz IP: 81.215.37.xxx Tarih : 5.09.2005 09:53:37
ey insan olmayıpta insan gibi gözüken zavallı yaratıklar o kücük çoçuğada açımadınız mı? yazık daeğilmi onlar ev bulup çıkacam demiş sen serefsiz sen belkide kaç yıl onlardan ekmek yedin şu haline ne baksana türkiye böyle yaratık lar olduktan sonra kalkın maz ........... afyonkarahisar.