6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Son gazi neyi merak ediyor?

Son İstiklal Savaşı Gazisi Yakup Satar, aniden hastalanıp hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar durumunun iyi olduğunu açıkladı. Ailesi ise şaşkın. Çünkü son gazimizin hasta yatağında bile en çok merak ettiği konu Irak'taki durum. Sık sık yakınlarına, "Ordumuzun Irak'taki durumu ne?" diye soruyor.

TSK Eskişehir Asker Hastanesinde tedavi altına alınan İstiklal Savaşı Gazisi 110 yaşındaki Yakup Satar'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yakup Satar'ın kızı Safiye Çorakbaş (78), idrarından kan gelen babasının 15 Şubatta rahatsızlandığını, bunun üzerine TSK Eskişehir Asker Hastanesi'nde görevli doktoru Binbaşı İsmail Kayrak'a haber verdiklerini söyledi.

Çorakbaş, şöyle konuştu:

“İdrar yollarında enfeksiyon bulunan babamın evde tedavi edilemeyeceği söylendi. Asker Hastanesinden gelen yetkililer, babamı ambulansla hastaneye götürdüler. Babam için orada çok güzel bir oda hazırlanmış. Babamı generaller için ayrılmış odaya yatırdılar. Hastanede detaylı tahliller yapıldı, film çekildi, ilaç tedavisine başlandı. Babamın yaşına bağlı olarak rahatsızlıkları var. Bugün yemeğini çok güzel yemiş. Doktorlar elinden geleni yapıyor. Şu anda bir şikayeti yok. Babamın sağlık durumu iyi. Doktorların sayesinde bu kadar daha yaşadı.”

“IRAK'I ANLATIYORUZ”

Meliha Işıkada da (74), babasının sağlık durumunun belli olmadığını belirterek, “Bir an çok iyi oluyor, iki saat sonra hiç kimseyi tanımıyor” dedi.

Yaklaşık 10 yıldır evden çıkmayan babasının görme ve işitme yeteneğini kaybetmek üzere olduğunu ifade eden Işıkada, şöyle konuştu:

“Babam buna rağmen haberleri çok merak ediyor. Torunları ve biz, kulağına bağırarak haberleri söylüyoruz. Genellikle Irak, askerler ve terör haberlerine ilgi gösteriyor. Başka haberleri dinlemek istemiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlere yönelik başarılı operasyonlarını duyunca çok mutlu oluyor. Irak'ı anlatıyoruz. Askerlerin mağaraları bombaladığını anlatıyoruz. O kadar heyecanlanıyor ki sanki kalkıp askerlerin yanına gidecek gibi oluyor.”

Babasının TSK Eskişehir Hastanesinde çok rahat ettiğini belirten Işıkada, “Babamın bakımını evde en küçüğü 74 yaşında olan biz kızları yapıyoruz. Kiminin beli ağrıyor, kiminin kolu ağrıyor. Evde çok sıkıntı çekiyorduk. Babam aslında hastanelere gitmek istemez. Ama bu sefer hiç sorun çıkarmadı. Allah onlardan razı olsun, şu anda çok rahat” dedi.

Gazi Satar, 6 gündür TSK Eskişehir Asker Hastanesinde kızı Zekiye Tali'nin (76) refakatinde tedavi görüyor.

GAZİ YAKUP SATAR

Eskişehir'in Hacı Seyit Mahallesi'nde yaşamını sürdüren şanlı mücadelenin son iki kahramanından biri olan Yakup Satar, 1898 yılında Kırım'da doğdu.
Ailesiyle birlikte Eskişehir'e göç eden Satar, Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na katılmasıyla Basra Cephesi'nde savaştı. Daha sonra Mustafa Kemal'in askeri olma şerefini elde eden Satar, Sakarya Meydan Muharebesi'nde de düşmana karşı mücadele etti.

Savaşın sonunda Eskişehir'e dönen ve uzun süre çiftçilik yapan Satar, eşini kaybetmesinin ardından kızları Zekiye Tali ve Bedriye Kalaş ile yaşamaya başladı.
Satar'ın, 6 çocuğu, 50'ye yakın torunu bulunuyor. Son 10 yıldır çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle evinden dışarı çıkamayan Gazi Satar, geçen yıl dünyaya gelen bebeklerle torunlarının torunlarını görmüş oldu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:24:06
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 14:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?