6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Son gazi taburcu edildi

RAHATSIZLIĞI nedeniyle kaldırıldığı Eskişehir Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan İstiklâl Savaşı'nın hayatta kalan tek gazisi 110 yaşındaki Yakup Satar taburcu edilerek evine getirildi.

Gazi Yakup Satar, idrar yollarındaki iltihaplanma nedeniyle 15 Şubat tarihinde evinden askeri ambulasla alınarak Eskişehir Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 10 günden bu yana hastanedeki özel odada tedavi gören Yakup Satar, bugün saat 14.00 sıralarında taburcu edilerek askeri doktor ve hemşirelerin eşliğinde askeri ambulansla oturduğu Hacı Seyit Mahallesi Duatepe Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Sedye ile ambulanstan indirilen Yakup Satar, daha sonra bir görevli tarafından kucağa alınarak oturduğu apatmanın 3'üncü kattaki evine asansörle çıkarıldı. Yatağına yatırılan Yakup Satar kendisine ‘Evine hoşgeldin' diyen yakınlarına gülerek “Evde miyim?” dedi.


Yakup Satar'ın kızı Zekiye Tali ve Bedriye Kalaş, babalarının sağlık durumunun iyi olduğu belirtti. Bedriye Kalaş, “Hastanede babamla çok ilgilendiler. Doktorlara, komutanlara ve hastanede babamı ziyarete gelen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'ya çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar ile birlikte aynı evde kalan kızı 76 yaşındaki Zekiye Tali, doktorların ziyaretçi yasağı getirdiklerini hatırlatırken, “Babamın enfeksiyon kapmaması için evimize ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Çok şükür babam iyi. Eve geldiği için de çok mutlu” dedi.

Eskişehir'in Hacı Seyit Mahallesi Duatepe Sokak'ta kızı Zekiye Tali ile birlikte yaşamını sürdüren Yakup Satar, 1'inci Dünya Savaşı’nda Basra Cephesi'nde savaştı ve Kurtuluş Savaşı'na katıldı. 1'inci Dünya Savaşı'nda esir düşen Satar, esirlerin karşılıklı olarak serbest bırakılması ardından savaşmaya devam etti. Evi sürekli ziyaretçi akınına uğrayan Yakup Satar’ı 1 Nisan 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’da ziyaret etmişti.

Adı, Eskişehir’de bir caddeye verilen Yakup Satar 6 çocuk, 50 torun sahibi. Satar kendisini ziyarete gelenlere sık sık “Ayağımızda çarıklarla savaştık. Biz bu vatanı yokluklar içinde kurtardık, bunun kıymetini iyi bilin” diye nasihatlarda bulunuyor.

 

DHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?