8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Son İstiklal gazisi taburcu edilecek

Eskişehir'de yaşayan ve 10 gün önce kalp ritminde düzensizlik tespit edilmesi üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan İstiklal Savaşı'nın son gazisi Yakup Satar (109), yarın taburcu edilecek.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Necmi Ata, 10 gün önce rahatsızlanarak ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan Yakup Satar'a geçici kalp pili takıldığını kaydetti.

Satar'a gerekli tedavileri uygulamaya başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ata, şöyle konuştu:

''Tedaviler olumlu sonuç vermeye başladı. Geçici kalp pilini, kalp ritmi düzene girdiği için çıkardık. Genel durumu iyi. Bilinci yerine geldi. Şimdi taburcu olmak istiyor. Hastanede canının sıkıldığını söylüyor. Yarın taburcu edeceğiz. Kontrol ve bakımına evde devam edeceğiz.''

Yakup Satar, Kırım'da doğdu. Ailesiyle Eskişehir'e göç eden Satar, Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na katılmasıyla Basra Cephesi'nde savaştı. Gazi Satar'ın 6 çocuğu, 48 torunu bulunuyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 16:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDİNÇ IP: 88.224.59.xxx Tarih : 7.07.2007 11:20:34
turkiyenin bunun gibi ve bizim turk genclerinin onun gibi olmak için can atmalıyız ? türk gencliiği heryerde her zaman her zorluga karsı koyacak sekilde yapılmıs bir turk gencliğidir