8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Son İstiklal gazisinin sağlığı düzeliyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakıma alınan ve geçici kalp pili takılan İstiklal Savaşı'nın son gazisi Yakup Satar'ın (109), bilincinin yerine geldiği, sağlığının düzelmeye başladığı bildirildi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Necmi Ata, düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Asker Hastanesi Uzman doktorlarından Cengiz Öztürk'ün, 4 gün önce evinde rahatsızlanan Gazi Satar'ın kalp ritminde bozukluk olduğunu ve nabızının düştüğünü saptadığını belirterek, Dr. Öztürk'ün kendileriyle yaptığı görüşme sonucu dün Gazi Satar'ı ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirdiklerini kaydetti.

Yoğun bakım ünitesine aldıkları Gazi Satar'a, kalp ritmindeki bozukluk ile nabızının düşük olması nedeniyle geçici kalp pili taktıklarını ifade eden Prof. Dr. Ata, şöyle konuştu:

''Gazi Satar'a gerekli tedavileri uygulamaya başladık. Dün akşam saatlerinde tedaviler olumlu sonuç vermeye başladı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren ve sağlık fonksiyonları normale dönmeye başlayan gazimiz ile sabah şakalaştık bile. Bu sabah itibariyle şuuru yerine geldi. Yanında refakatçi olarak kalan kızıyla konuştu. Geçici kalp pilini, kalp ritmi düzene girdiğinde çıkaracağız. Gazimiz, yaz mevsiminin de etkisiyle biraz sıvı kaybetmiş, iştahsızlık nedeniyle de düzensiz beslenmiş. Bu yönden de takviye yapıyoruz.''

Prof. Dr. Ata, Gazi Satar'ı bir süre yoğun bakımda gözlem altında tuttuktan ve eski sağlığına kavuştuğundan emin olduktan sonra taburcu edeceklerini sözlerine ekledi.

Hacı Seyit Mahallesi'nde kızları Zekiye Tali ve Meliha Işıkata ile yaşamını sürdüren şanlı mücadelenin son kahramanı Satar, 4 gün önce rahatsızlanmıştı.

Evinde doktor kontrolü altında tutulan Satar'ın kalp ritminde düzensizlik tespit edilmişti. Satar, rahatsızlığının sürmesi ve tansiyon sorunu yaşaması üzerine ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Gazi Satar'a dün geçici kalp pili takılmıştı.
Sabah
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?