4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Son yolculuğuna, giyemediği gelinliğiyle uğurlandı !

Taksim’deki İngiliz Konsolosluğu’ndan vize almak isterken, düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hülya Dönmez (27), memleketi Eskişehir’de gözyaşları arasında gelinliğiyle toprağa verildi.

Marmaris’te bir mobilya mağazasında çalışan Hülya Dönmez, erkek arkadaşı Greame John Carter ile İngiltere’de 15 gün tatil yapmak için İngiltere Başkonsolosluğu’na vize almaya gitmiş ve bombalı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanmıştı.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Hülya Dönmez, Taksim İlkyardım Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 3 gündür verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü. Genç kızın Türk bayrağına sarılan tabutu, yakınları tarafından memleketi Eskişehir’e getirildi.

Emek Mahallesi’nde bulunan Miraç Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, Hülya Dönmez’in tabutunun üzerine dayısı Hasan Dönmez tarafından, giyemediği gelinliği konuldu. Dönmez, bombalı saldırı neticesinde ölen yeğeninin gelinliğine gayret kuşağı bağlarken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Taziyeleri kabul eden acılı baba Hasan Hüseyin Dönmez (54) ise, tek kızının şehit olduğunu belirtirken, insanlık dışı olarak nitelendirdiği saldırıların bir daha yaşanmaması ve başka canların yanmamasını diledi.

Dönmez’in en büyük ağabeyi Bülent Dönmez (31) de, "Arkadaşları Hülya’nın İngiltere’ye gelmesini çok istiyorlardı, kendisini çok seviyorlardı. 7 yıldır Marmaris’te benim yanımda kalan ve bir şirkette tercüman olarak çalışan kardeşim, İngiltere’de rehberlik eğitimi alacaktı. Bu yüzden vize almak için konsolosluğa gitmişti. Bombalı saldırıyı düzenleyenlerin eline ne geçti? Acaba onların çocukları da bu durumla karşılaştıkları zaman adalet aradıklarında nereye varacaklar?" diye sordu.

Öğle namazının ardından cenaze namazını kıldıran cami imamı Ahmet Okutucu, "Biz birbirimizi sevdikçe kimse bizi parçalayamaz, bölemez. Onun için hepimiz birbirimizi sevelim. Allah, bir daha bize böyle olayları göstermesin, onları da ıslah etsin?" şeklinde konuştu.

Cenaze töreninin ardından Dönmez’in naaşının son kez baba evinin önüne getirilmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Acılı anne Fatma Dönmez’in (48) cenaze aracındaki kızının tabutunu okşayıp feryat etmesi yürekleri dağladı. Güçlükle ayakta duran anne Dönmez, tek kızını el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

Hülya Dönmez, polis ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığı cenaze merasiminin ardından Asri Mezarlık’a defnedildi.

HALUK ÖZDEN-ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 16:02:28
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?