6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sonbaharla birlikte grip vakası arttı

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, sonbaharın gelmesiyle birlikte, toplumda grip vakalarının artış gösterdiğini belirterek, bu konu vatandaşların duyarlı hareket ederek vaktinde aşı yaptırmalarını istedi.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Yenilmez, grip aşısının 65 yaş üstü yetişkinler, çocuk yuvası gibi toplu yerlerde yaşayan 6 aydan büyük çocuklar, akciğer ve kalp, damar sistemi hastaları, böbrek fonksiyon bozukluğu, kronik metabolik hastalığı bulunanlar ile sürekli kalabalıkla karşılaşıp grip geçirme riski yüksek meslek sahiplerinin mutlaka aşılanması gerektiğini söyledi.

Grip aşısının büyük oranda bağışıklık sağladığını, ancak yüzde 100 koruyucu olmadığını ifade eden Yenilmez, "Grip aşısı yumurta embriyosunda üretildiğinden yumurta alerjisi olanlar mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Aşı kullanımında, ilaç ve eczacılıkla ilgili yasaların açık hükmüne rağmen zaman zaman çeşitli yollarla insan sağlığı ve aşılar sanki basit bir ticaret malzemesiymiş gibi yasal olmayan toplu pazarlama yöntemlerine başvurulmaktadır. Aşılamaya ticari bir kazanç gibi bakılabilmektedir. Bilimsellikten uzak, toplum sağlığını arka plana iten, gereksiz tüketimi körükleyen aşı uygulamaları konusunda halk sağlığı için toplumu uyarıyoruz.'' diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 14:47:10
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 14:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?