9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Soygun teşebbüsüne "8 yıl" hapis

Eskişehir'de, 15 bin YTL kredi kartı borcu yüzünden kar maskesi takıp kuru sıkı tabanca ile banka soymaya teşebbüs eden şahıs, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Sedat Balcı (27) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Sanığın avukatı Tuncer Çingir ile Ziraat Bankası'nın avukatı Kemal Soybakış'ın da hazır bulunduğu duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Balcı'nın kendisini tanınmayacak hale sokarak silahla yağma suçuna teşebbüs ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu sanık Sedat Balcı, "Olaydan dolayı pişmanım. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Bugüne kadar ben hiçbir suça karışmadım. Emniyet ya da adliyede bir işim olmadı. Ben kimseye zarar vermek istemedim. Tahliyemi istiyorum" dedi. 

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi'ne yüzüne kar maskesi takarak gelen sanığı, kuru sıkı tabanca çekerek yağma suçuna teşebbüste bulunmaktan önce TCK'nın 149/1 maddesine göre 14 yıl hapse mahkum etti. Eylemin teşebbüste kalması, sanığın suçunu kabulü, geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önüne alan mahkeme heyeti, Sedat Balcı'nın hapis cezasını 8 yıl 9 aya indirdi. 

17 Ocak 2007 tarihinde Sivrihisar Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi'nde meydana gelen olayda, kar maskeli ve silahlı olarak banka memurundan 5 bin YTL isteyen Sedat Balcı güvenlik görevlileri, çevredeki vatandaşlar ve polisler tarafından etkisiz hale getirilerek yakalanmıştı. Bankalara olan toplam 15 bin YTL kredi kartı borcuna çözüm bulamayınca ve bu yüzden işsiz kalınca bu yola başvurduğunu anlatan Balcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 17:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?