4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Stajyer avukatların cüppe heyecanı

ESKİŞEHİR'DE 7 STAJYER AVUKAT RUHSAT ALIP CÜPPE GİYDİ

Eskişehir Barosu'nca düzenlenen törenle 7 stajyer avukat, ruhsat alıp cübbe giydi.

Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen stajyer avukatların cübbe giyme töreninde yaptığı konuşmada, edecekleri yeminle mesleğe kabul edilecek avukatların uzun süren eğitim hayatı sonunda avukatlık yapmak için baroya müracaat ettiklerini ve bir yıl süren stajını tamamlayanların avukatlık ruhsatını almaya hak kazandığını söyledi.

Yemin ederek mesleğe başlayacak meslektaşlarının Atatürk ilke ve inkılaplarına, anayasanın değişmez ilkelerine ve yasalara bağlı kalacağına inandıklarını ifade eden Yıldırım, yeni avukatlara hitaben, "Bu kostümü giyen müdafiler, genç ve ihtiyar olsunlar, kıdemli, şöhretli ve ünlü olsun ya da olmasınlar, adalet önünde aynı mevkidedirler. Elbisemiz, eşitliğin sembolüdür. Bahtları bir olmayan, fakat hepsi de aynı yolda yürüyen bunca adalet kahramanları arasında kanun bir örneklik kurmak istemiştir. Avukatlar ne fazla, ne eksik olmamak üzere aynı haklara ve aynı borçlara maliktirler. Diğer nedene gelince diyebiliriz ki, adli giysinin kendine göre bir azameti ve terbiyesi vardır. Bu elbiseyi giyenler, Adliye Sarayı'nda derhal avukat olarak tanınırlar. Önce eğilme. Üzerindeki şerefli giysi senin hiçbir makam ve kişi önünde eğilmemeni gerektirir. Sonra koşma. Bu giysi ile yüzyılların onur ve vakarını taşıyorsun. Bu giysi ile başın daima dik ve vakur dolaşmalısın" dedi.

Konuşmaların ardından ruhsatlarını alan Esra Kara, Tuğçe Taşçı, Damla Tarhan, Sevda Sezer, Turgut Doğandor, İdil Burcu Polat ve Çiğdem Aydoğan'a cübbeleri giydirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:30:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 17:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?