8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Suç örgütü çökertildi

Eskişehir'de polisin düzenlediği "Bayat" adlı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurup muhtelif suçlara karıştıkları iddia edilen 2'si bayan 8 kişi yakalandı.

 
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurup, "tehdit, dolandırıcılık, sahtecilik, yaralama, çek senet tahsilatı yapmak" gibi suçlara karıştıkları iddia edilen kişilere karşı operasyon düzenledi. "Bayat" adı verilen operasyonda, A.K. (56), E.K. (32), E.K. (30), E.İ. (33), R.Y. (41), A.O. (27) adlı şahıslar ile G.E. (30) ve G.S. (30) adlı bayanlar yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılanaramalarda, ruhsatsız pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, bir kama, biber gazı, 2 tapu senedi, 2 bin 800 YTL'lik iki senet ele geçirildi.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi, "silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, 6136 sayılı kanuna muhalefet, çek senet tahsilatı yapmak, dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.


Operasyonla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, polisin ülke genelinde organize suç örgütleriyle yoğun bir şekilde mücadele ettiğini belirterek, "Eskişehir'i, her geçen gün ekonomisinin, sanayisinin gelişmesi bu gruplar için cazip iller arasına soktu. Son 1.5, 2 senedir 32 çete operasyonu yaptık. Son zamanlarda yapılan operasyonlardan birisi de budur. Bayat'ta organizasyon içerisinde olan, orada bir takım çek senet tahsilatına giren ve geçmiş dönemde bir takım gruplarla karşılıklı çıkar savaşına giren gruplardan birisiydi. Uzun süreli takip ettiğimiz bu gruba başarılı bir operasyon yaptık ve 8 şahsı yakaladık" dedi.

 
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?