6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sulama kanalları yenileniyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin kuzey ve güney semtlerinden geçen sulama kanallarında başlattığı yenileme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Gerek kirliliği, gerek kenarlarında güvenlik tedbiri bulunmaması nedeniyle vatandaşların sık sık şikayetlerine konu olan, 71 Evler, Gökmeydan, Akarbaşı ve Vişnelik mahallelerinden geçen güney sulama kanalı ile Şirintepe, Esentepe, Üniversite önü, Uluönder, Ertuğrul Gazi ve Çamlıca mahallelerinden geçen kuzey sulama kanalı Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

Güney sulama kanalındaki beton kaplama çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kuzey sulama kanalındaki çalışmaları da Yeşiltepe de yürütülen çalışmalar dışında büyük ölçüde bitirdi. Yeşiltepe bölgesindeki beton kaplama işlerinin de kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Ekipler kanalların her iki kıyısına korkuluklar da yerleştirerek kanalları güvenli hale getiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Devlet Su İşlerinin sorumluluğunda bulunmasına karşın sulama kanallarının kent içi geçişini kapsayan kısımlarını baştan sona yeniledik. Kanalları kentimize yakışır hale getiriyor ve kanalların çevresine korkuluklar yerleştirerek güvenlik tedbirleri alıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?